ETUSIVU   TIETOJA   AJANKOHTAISTA   BLOGI   YHTEYSTIEDOT
 

TAIDEOSUUSKUNTA MEKKALA

Osuuskunta tuottaa konsertteja ja tekee tilausesiintymisiä. Perustajat ovat leffoista ja peleistä pitäviä musiikin ammattilaisia, joiden mielestä kaikissa musiikkigenreissä on loputtomasti hyviä biisejä.


TORSTI PIRKKANEN
Osuuskunnan hallituksen puheenjohtaja,
pasunisti, (lähes) aina hyvällä tuulella.


TONI ISOKIVI
Tuottaja, trumpetisti.
Syyllinen moneen projektiin.


TOMI SALO
Osuuskunnan rahahanojen ääressä, lyömäsoittaja.
Takoo montaa musiikkityyliä.


MIKAEL TOPI
Mekkalan työmyyrä, sovittaja, trumpetisti.
Tampere connection.


MIKKO PERÄLÄ
Taiteellisen tason projektipiiskuri, käyrätorvisti.
Pitää huolen siitä että kaikki hoituu ajoissa ja kunnolla.


JANNE ROINE
Osuuskunnan kivijalka, tuubisti.
Järjen ääni joka pitää huolen siitä, että touhussa muistetaan pitää jalat maassa.


HELINÄ SALO
Junioriprojektit, musiikkileikkikoulun opettaja.
Mekkalaa lapsille.

Steampunk Tuba
Assembly Summer 2013
Kuva: Assembly Summer 2013, Tuula Ylikorpi

Scary Music, The Super Sound of Video Games, Deep Space Overture, Fandom Comes to Life...


Taideosuuskunta Mekkala on vuonna 2012 perustettu turkulainen kulttuurialan yritys. Teemme samaa mitä moni muukin - välitämme livemusiikkia tilaajien tarpeisiin, laskutamme muusikoiden keikkapalkkioita ja “hoidamme kaiken onnistuneen juhlan tai tilaisuuden järjestämiseksi”.

Mekkala on kuitenkin myös jotain muuta. Esimerkiksi konserttituotannossa pystymme liikkumaan niillä käymättömillä korpimailla, jotka kulkevat perinteisen tusinaviihteen ja korkeakulttuurin viereisellä raiteella. Näitä ovat mm. elokuvamusiikki, pelimusiikki ja ylipäätään populaarikulttuurin trendit ja ilmiöt, jotka perinteisiltä ohjelmatoimistoilta ja kulttuurialan toimijoilta jäävät usein huomaamatta.

Olemme kasvaneet MacGyverien, Terminatorien ja Matrixien äärellä. Ultimat on pelattu läpi, Commorode 64:n äänipäät säädetty kuntoon. Aku Ankan taskukirjoja on isot pinot. Quentin Tarantinot katsotaan aina. Kahvi maistuu hyvältä myös pahvimukissa.

Kaikki kollektiivin jäsenet ovat jatkuvasti liikkeellä - kosketuksissä yleisöön esiintyvinä taiteilijoina, tehden kymmeniä tai jopa satoja esiintymisiä vuodessa niin solistina, kamarimuusikkona kuin orkesterin jäsenenäkin. Yhteiset asiat tehdään niin treeneissä, keikkamatkoilla kuin kahvikupin ääressäkin. Mietimme jatkuvasti miten asioita voisi tehdä paremmin.

Biisilistat, sovitukset ja projektisuunnitelmat kulkevat pilvessä ja niitä muokataan älypuhelimilla ja tableteilla vaikkapa keskellä yötä, jos inspiraatio iskee. Soittimemme eivät välttämättä edusta digiaikaa - mutta tuotanto kylläkin.

Seitsemän hengen osuuskuntamme ei myöskään tee kaikkea yksin, vaan luotamme myös yhteistyökumppaneihin ja haluamme mukaan myös yhteisöt. The Super Sound of Video Games on oivallinen esimerkki siitä miten pienestä videopelimusiikkiprojektista kasvoi fanien avulla ilmiö, ja konsertissa sekä muusikot että yleisö tuntuivat todellakin olevan "samalla asialla".

Tätä on siis Taideosuuskunta Mekkala. Kompakti, maanläheinen, moderni ja hauska, joka tunnistaa taiteen ja viihteen lisäksi myös niiden väliin jäävän harmaan - ja äärimmäisen mielenkiintoisen alueen.

Kuuntele sinä meitä - me kuuntelemme teitä. Nähdään keikoilla.

Tökkää meitä somessa!

Facebook: Taideosuuskunta Mekkala
Twitter: @Quinsonitus

 


KONSERTTITUOTANNOT  COCKTAIL-SETIT  HÄÄMUSIIKKI  ILLALLISMUSIIKKI  FANFAARIT  LASTENKONSERTIT


 
     
     
 
TIETOJA  |  AJANKOHTAISTA  |  BLOGI  |  YHTEYSTIEDOT  |  ETUSIVU
  
Mekkala 240 px

Muutakin kuin pään sisäisiä ääniä. Vuodesta 2012.

Postiosoite: Linnankatu 75 A 4 20100 TURKU. Y-tunnus: 2466713-3
2013 (c) Copyright Taideosuuskunta Mekkala. All Rights Reserved.
Webmaster: toni.isokivi(at)mekkala.org